söndag 31 juli 2011

Ljud var det här!


Fan va' kul det var att spela in bakgrundsljud till utställningen. Hade lånat en Zoom 2 av Lotta på Styrsö, tack o' tack, och for till Norrvalla marknad utanför Varberg för att möta upp med "mitt" tivoli. Det var inte många ansikten som jag kände igen. Men Magnhild var sig lik och Dicki såg oförskämt pigg ut. Vilka det är? Fru och son Max Eggers. Jag förstår alla som håller på med bildspel och blivit fascinerade av ljudet. Varenda gång jag lyssnade på vad jag precis spelat in, blev jag helt såld. Och visst är det extra tacksamt att ha som mål att få så mycket bröt och stök med på inspelningen. Hade mitt mål varit ett rent fint ljud så hade det nog blivit värre. Nu var det bara någon enstaka vindpust som brusade till lite för mycket.
Eftersom jag hade hittat en bruksanvisning på nätet så gjorde jag bara en hastig funktionskoll dagen innan och drog sedan iväg. Och det funka. Ja, bortsett från det här med fram och bak. Man kan spela in ljud framåt, bakåt eller runtomkring. Inga problem, valde framåt och satte igång. Trodde jag. Av en slump råkade jag slå en blick på kanten på ovansidan efter att ha gjort ett par inspelningar. Och där står: Front - Rear. Och inte hade jag vänt Front framåt. Hade snarare tyckt att det var väldigt praktiskt att kunna se displayen under inspelningen. Vilket alltså inte skulle vara fallet. Häpp!


Nu återstår bara att få till det med redigeringen. Och hitta en lämplig mp3-spelare med minihögtalare som kan fylla utställningslokalerna med "osynligt ljud". Och få personalen på de olika lokalerna att sätta på ljudet varje morgon. Kan man styra en liten mp3-spelare med en vanlig eltimer?
Sist, en nytagen bild från i torsdags. Den kommer aldrig att komma med i utställningen men var såå kul att ta. Vassegoa' !

1 kommentar:

55+ sa...

Underbar bild. Förstår varför den inte ska vara med men kanske på ett vernissagekort eller nåt?